Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині завершили ремонт двох автодоріг

Роботи щодо поточного середнього ремонту автомобільної дороги О231804 «Бережанка-Пукляки», що на Чемеровеччині, практично завершено. Повідомляє Хмельницька ОДА.

Замовником по даному проекту виступає ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг».  Підрядною організацією – ПАТ Хмельницьке ШБУ №56.

Роботи проводилися у кількох напрямках – Бережанка-Андріївка (1,5 км), Андріївка-Чагарівка (2,5 км) та Пукляки (1 км).

На сьогоднішній день дорожниками завершено влаштування асфальтобетонного шару. Також протягом найближчого часу будуть проведенні роботи по укріпленню узбіч та нанесенню дорожньої розмітки.

Також на Старосинявщині завершено капітальний ремонт мостової споруди через річку Іква на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С 231507 Миколаївка – (Старокостянтинів-Шрубків) – Іванківці ч/з Ілляшівку, Олександрівку на ділянці км 0+929.

Міст був збудований наприкінці 70-х років минулого століття. З того часу роботи з реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту не проводилися. Після ремонту довжина споруди становить 12 м, проїзна частина складається з двох смуг руху по 3 м кожна.

Весь спектр робіт з ремонту споруди вдалося завершити раніше встановленого терміну. Влаштоване дорожнього покриття на підходах та на самому мості шириною 6 м проїжджої частини, а також бар’єрне огородження. Також здійснено посилення берегових та проміжної опор бетонною сумішшю з застосуванням арматурних сіток, проведено влаштування залізобетонних ригелів і заміну мостових плит на нові, старі ж плити використано в якості перехідних, укладено асфальтобетонне покриття, облаштовано проїзну частину, влаштовано металеве бар’єрне огородження І групи для забезпечення роботи безпечного дорожнього руху.

Підрядник – ПрАТ «Хмельницьке будівельно-монтажне управління №69».

Завдяки проведеному ремонту міст приведено до сучасним будівельним нормам, подовжено термін експлуатації, підвищено його вантажопідйомність, забезпечено безпечні умови для всіх учасників дорожнього руху.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter