Новини
Кримінал

Інтернет-шахраї ошукали хмельничан на майже 100 тисяч гривень

Минулої доби до територіальних підрозділів поліції Хмельницької області надійшло 4 заяви, що стосувалися вчинення шахрайських дій. Громадяни, купуючи товари через інтернет, перерахували шахраям 98 тисяч гривень. Повідомляє Поліція Хмельницької області.

Так, намагаючись придбати через оголошення на одному із інтернет-сайтів автомобіль «Рено Дастер», 32-річний житель Дунаєвецького району ще 28 серпня перерахував за нього 87 тисяч гривень, проте транспортний засіб так і не отримав.

32-річний киянин на одному із сайтів намагався придбати наручний годинник. Перерахував 3 тисячі гривень, проте товар так і не отримав.

Таку ж суму втратила і 35-річна хмельничанка, намагаючись придбати в мережі дитяче крісло.

30-річний хмельничанин за спорядження для підводного полювання перерахував 4954 гривні. Пройшло вже достатньо часу, а товар так і не надійшов.

У всіх чотирьох випадках працівники поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і наразі встановлюють усі обставини подій. Принагідно правоохоронці радять громадянам не легковажити власними грішми і бути обережними при купівлі товарів через інтернет.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter