Новини
Кримінал

Незаконно збагатилась: начальниця обласного пенсійного фонду переховується від слідства

Як раніше повідомлялось, нещодавно начальницю Головного управління пенсійного фонду в Хмельницькій області затримали за зловживання службовим станом.

За матеріалами кримінального провадження жінку підозрюють у зговорі із головним бухгалтером заради незаконного збагачення за рахунок працівників управління. Повідомляє Апеляційний суд Хмельницького.

Адвокат подав апеляційну скаргу до суду з вимогою про скасування рішення про відсторонення її від займаної посади. А також просив скасувати найсуворіше покарання, переконуючи у безпідставності обвинувачень.

Апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу захисника керівнички держустанови, яку підозрюють у привласнені бюджетних коштів, які були виділені на премії її підлеглих. Її засудили до покарання згідно частини 3 статті 191 Кримінального кодексу України “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”.

Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, –
караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як виявилось, судові засідання проводились без підозрюваної. Адвокат якої пояснив, що жінка наразі перебуває на стаціонарному лікуванні та аби не затягувати справу попросив розглядати без неї.

За версією слідства, щомісячно структурні підрозділи пенсійного фонду передавали список працівників, які мають отримати премію. Частина преміальних коштів поверталась готівкою до керівниці. Лише за липень-серпень 2020 встановлено, що понад 211 тисяч гривень вона привласнила таким чином.

7 серпня начальницю затримали та при обшуку робочого кабінету знайшли 74 тисячі гривень та 29 тисяч євро. Уже 8 серпня їй повідомили про підозру. А 9.08 Хмельницький міськрайонний суд відсторонив від посади та обрав запобіжний захід – тримання під вартою або 168 тисяч 160 гривень застави.

Наступного ж дня внесли суму застави. За словами адвоката, жінка терміново потребувала госпіталізації.

Але сторона обвинувачення категорична. Підозрюваній світить значний термін за ґратами. Тому за міркуваннями обвинувачених, скоріш за все, жінка просто переховується від слідства.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter