Новини
Культура

Хмельницький зустрічає інтерактивну виставку “На зламі”

Дізнатися всю правду про війну на Сході із перших уст очевидців хмельничани зможуть в рамках інтерактивної виставки “На зламі”, яка відкривається 17.09 о 15:00 у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці.

Цю виставку відвідали понад 4000 глядачів з усієї країни. Покази відбулися вже у 11 містах України: у червні 2019 з Києва проєкт вирушив на Схід України до Луганської та Донецької областей, а вже цього року виставку змогли побачити у Дніпрі, Кропивницькому, Черкасах, Житомирі та Вінниці. Завтра виставка буде демонструватись у місті Хмельницькому.

Виставка демонструє життя у правовому вакуумі, руйнування сімейних зв’язків внаслідок поляризації суспільства. Інтерактивна виставка поєднує особисті історії свідків та постраждалих з інфографікою та статистичними доказами, які показують наскільки глибокі зміни відбулися у структурі суспільства після початку конфлікту на Сході України.

На наші виставки приходять не тільки відвідувачі. До нас навідуються ЗМІ, люди які пережили це все, живі свідки подій на Сході. Відвідувачі мають змогу поспілкуватися з ними напряму, запитати про їхні переживання, їх життя. Учасники АТО розповідають як переживали обстріли, як війна вплинула на їх повсякденність. Це є жива історія, такі люди дуже відкриті, вони розповідають більше, аніж розповідає українцям влада,- розповіла організатор виставки у Хмельницькому Ольга Бауер у коментарі для ПоділляNews.

«На Зламі» акцентує увагу глядачів на глибших проблемах, які торкнулися українців: атомізації суспільства, складній адаптації ВПО, демографічних змінах в Донецькій та Луганській областях, відсутності спільного бачення реінтеграції втрачених територій та багатьох інших.

Наша виставка є актуальною тому, що війна триває вже 6 років. За цей час народились нові українці. Вони від народження не знають, що є мир і спокій. Такі діти мають знати, що було в цей період. Та і ми з вами не повинні забувати, що на Сході досі хоронять наших хлопців, синів, чоловіків. Цією виставкою хочеться нагадати людям, що не так важливо якою мовою ми розмовляємо, чи є ми переселенцями, солдатами…ми всі однакові. Українці повинні бути єдині,– розповідає Ольга


Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter