Новини
Події

Рятувальників Хмельниччини привітали з професійним святом

17 вересня рятувальники Хмельниччини відзначають своє професійне свято – День рятівника. Наразі в службі порятунку області працює 1674  надзвичайники.

Привітав колег заступник  начальника ГУ ДСНС України у Хмельницькій області полковник служби цивільного захисту Андрій Козак. Він подякував колегам за відвагу та незламність у боротьбі з надзвичайними ситуаціями, за тисячі ліквідованих пожеж, сотні врятованих життів, тонни знищених вибухонебезпечних предметів, самовіддану працю в зоні проведення Операції об’єднаних сил та під час гасіння масштабної пожежі в Чорнобильській зоні.

Під час свого звернення до рятувальників Голова Хмельницької обласної адміністрації Дмитро Габінет зазначив:

«Кожного з вас можна по праву назвати героєм, адже, рятуючи інших, ви часто забуваєте за власну безпеку. Дякую вам, що оберігаєте жителів краю від біди та робите життя громади безпечнішим! Великі вам за це шана і уклін!»

За оперативність, злагодженість та професіоналізм під час ліквідації надзвичайних ситуацій кращих бійців ДСНС нагородили нагрудними знаками, грамотами, цінними подарунками.

Також присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих рятувальників, котрі віддали своє життя боротьбі з вогняною стихією, та поклали квіти до меморіальної дошки пам’яті Петра Сибіги – легендарного вогнеборця, життя якого трагічно обірвалося два роки тому під час гасіння масштабної пожежі.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter