Новини
Суспільство

У Нетішині розпочинає роботу лабораторія ПЛР-діагностики вірусних захворювань

У Нетішині розпочало роботу відділення молекулярно-генетичних досліджень. Обладнання введено в експлуатацію, а персонал лабораторії пройшов відповідне навчання та стажування.

Наразі, проводяться перевірки проб хворих: результати 15 тестувань мають підтвердити в обласному лабораторному центрі. Після відповідного випробування буде проведено акредитацію лабораторії.

Це третя подібна лабораторія в області, дві з яких функціонують в Хмельницькому. Максимальна кількість ПЛР-тестів, яку можна зробити за день 70, так як ампліфікатор розрахований на 72 проби.

Повідомляється, що тестування хворих із підозрами та попередніми показами здійснюватиметься безкоштовно. Для тих мешканців, які прибули із-за кордону і не планують знаходитись на самоізоляції, така послуга буде платною.

«Ми рухаємося у вірному напрямку, тому що не бачимо тенденції на зупинення коронавірусу. Необхідно мобілізуватись і бути готовими до нових випадків захворювання, які спільними зусиллями здолаємо», – зазначила медична директорка СМСЧ Нетішина Валентина Щукла.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter