Новини
Кримінал

Хмельничанина, що забрав життя приятеля в ДТП, покарає суд

Сьогодні Шепетівський міськрайонний суд визнав винним 32-річного чоловіка, обвинуваченого в порушенні Правил безпеки дорожнього руху. Водій, який був в нетверезому стані, спричинив ДТП, в результаті якої загинув чоловік. Обвинуваченому призначено покарання у вигляді 4 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Повідомляє Пресслужба Хмельницького апеляційного суду

Також винуватець ДТП на відшкодування моральної шкоди має сплатити родині загиблого 500 тисяч гривень.

Автоаварія сталася торік увечері 23 серпня: мешканець Шепетівки нетверезим сів за кермо свого авто «Аudі 80» із пасажиром – 24-річним військовослужбовцем. Та далеко від райцентру вони не заїхали: на заокругленій ділянці автодороги «Шепетівка-Чуднів-Бердичів» у напрямку села Судилків водій не впорався з керуванням – автомобіль занесло і він, перекинувшись, злетів у кювет, де зіткнувся з електроопорою. Від отриманих травм пасажир загинув на місці ДТП.

Із загиблим ми були приятелями, служили в одній військовій частині і того дня відсвяткували День частини та День прапора. Після випитого товариш попросив його завезти додому в село Шепетівського району, де на нього чекала дружина та 4-місячний син. Як сталася аварія, після отриманих травм не пам’ятаю. Обіцяю допомагати сім’ї матеріально, – сказав на суді обвинувачений.

Сестра і дружина загиблого заявили, що не пробачили винуватця ДТП, який сів п’яним за кермо, та наполягали на його ув’язненні.

Призначаючи покарання, суд взяв до уваги, зокрема, що чоловік уперше притягається до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується за місцем проживання та військової служби, має інвалідність 1 групи, учасник бойових дій, повністю визнав вину у вчиненому, щиро розкаявся, що є пом’якшуючою покарання обставиною відповідно до ст. 66 КК України, позицію потерпілих, які вважали за необхідне обрати йому суворий захід примусу.  

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter