Новини
Здоров’я

На Хмельниччині для хворих на COVID-19 достатньо місць у лікарнях, але бракує медиків

Протягом місяця, за потреби, у медичних закладах Хмельницької області можуть розгорнути до 4 тисяч ліжкомісць, проте, через відсутність достатньої кількості медиків, може виникнути ситуація, коли хворим нікому буде надавати допомогу.

Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.  

Як зазначив посадовець, по області за минулу добу додалося 133 нових лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19. Всього від початку епідемії на Хмельниччині хворобу підтвердили у 6458 осіб. Наразі лікуються 3690 хворих, з них 480 – в стаціонарі.

Додалося по області летальних випадків. Два нові випадки підтвердили учора, 29 вересня, а на середину дня сьогодні додалося ще четверо померлих: по одному випадку у Кам’янець-Подільському, Новоушицькому, Красилівському та Дунаєвецькому районах. Всього за час епідемії від хвороб, ускладнених COVID-19, померло 127 осіб.

«Лідирує» за кількістю активних хворих місто Хмельницький. Із 96 нових випадки, підтверджених сьогодні, 51 – в обласному центрі, – зазначив Роман Примуш. Також найбільше активних хворих:

  • м. Кам’янець-Подільський – 329,
  • Волочиський район – 258,
  • Красилівський район – 171,
  • Дунаєвецький – 163,
  • Ярмолинецький – 143,
  • Теофіпольский – 138.

Складною залишається на теренах області ситуація з наповненістю лікарень. Як наголосив Роман Примуш, у медичні заклади постійно госпіталізують нових хворих. Майже повністю готові до повноцінного прийому хворих Хмельницька та Кам’янець-Подільська центральні районні лікарні.

Ми можемо розгортати ліжкомісця і надалі, у нас є ліжковий фонд, який дозволяє це робити у випадку потреби, ми досить активно здійснюємо формування мережі кисневих точок для забезпечення киснем усіх, хто перебуває на лікуванні і потребують цього. Проте залишається проблемою те, що людський ресурс – не безмежний. Недотримання карантинних вимог, порушення маскового режиму та соціальної дистанції разом з осіннім періодом гострих респіраторних захворювань призводить до значного зростання навантаження на ліжковий фонд. Ми можемо мати ситуацію, коли медичних працівників може не вистачити, – наголосив Роман Примуш.

Також продовжують виявляти нові випадки захворювання серед учнів та педагогів. За минулу добу в освіті додалися такі нові хворі: 8 вчителів, 2 учні, 2 вихователі, 1 вихованка та 3 працівники обслуговуючого персоналу дитячих садочків.

Також за словами Романа Примуша, у чотирьох школах за минулу добу класи перейшли на дистанційну форму навчання.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter