Новини
Суспільство

На Хмельниччині з’явиться ще одна лавандова плантація

Мешканці Старого Кривина, що поблизу Нетішина, створили оригінальну локацію, яка приваблюватиме туристів та слугуватиме окрасою села.

Лавандове поле на території місцевого будинку культури засіяли днями старокривинці. Завдяки спільним зусиллям та фінансовим вкладенням, небайдужі мешканці Старого Кривина закупили та висадили 124 кущі квітів, які асоціюються з однією із французьких провінцій. Тож тепер, аби помилуватися лавандовим раєм, не обов’язково їхати у Прованс, достатньо прибути у Славутський район.

Ідейні натхненники квітучої новації сподіваються, що у період цвітіння квітів до села приїжджатимуть любителі екзотики, аби залишити собі фото з незвичної локації на пам’ять, повідомляють у виконкомі Нетішинської міської ради.

Це вже не вперше старокривинці реалізують креативні ідеї, які роблять їхній населений пункт кращим та цікавішим. Нещодавно у селі з’явилися оригінальні квітучі клумби.

До слова, це не перше лавандове поле, висаджене з ініціативи подолян на території Хмельницької області. Кілька років тому у Городку презентували проєкт “Городоччина – лавандовий край”, в рамках якого у районному центрі планувалося висадити плантації лаванди, створити інфраструктуру для туристів, обладнати сферу обслуговування, ресторани, кав’ярні, випічку смаколиків, виготовлення косметичних засобів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter