Новини
Освіта

30 інфікованих коронавірусом у хмельницькій прикордонній академії

Із загальної кількості військовослужбовців та працівників академії, які отримали лабораторне підтвердження захворювання на коронавірус, 19 вже одужали. Ще 31 особа продовжує лікуватися, з них 30 амбулаторно, 1 офіцер – у лікувальному закладі МОЗ України. Про це повідомили на сторінці навчального закладу у Фейсбук.

Загалом з початку проведення тестувань у Національній академії Держприкордонслужби станом на 1 жовтня зафіксували 50 позитивних випадків з COVID-19.

“Медики академії постійно відстежують процес лікування хворих та стан їхнього самопочуття. Окремо контролють стан здоров’я та самоізоляцію встановлених контактних осіб. Ситуація у навчальному закладі дозволяє забезпечити якісний навчальний процес з дотриманням необхідних обмежень. У разі збільшення рівня захворюваності серед персоналу, навчання та роботу викладачів організують за дистанційною формою”, – йдеться у повідомленні.

Всього у прикордонному виші здійснили понад 2000 досліджень на наявність COVID-19: понад 1800 ІФА-тестувань та майже 200 ПЛР-досліджень. Інформацію про результати тестувань вносять до баз даних обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України.

Навчальний процес в академії здійснюється із виконанням усіх карантинних обмежень. На пропускному пункті навчального закладу вимірюють температуру персоналу, доступ на територію сторонніх осіб обмежений. Всі аудиторії обладнані санітарними кутками, у приміщеннях проводять вологе прибирання та провітрювання за графіком. Викладачі забезпечені захисними щитками, за належних погодних умов практичні заняття організовують на відкритому повітрі.

У разі отримання позитивного результату тестування курсантів та студентів приймається рішення щодо переведення групи на дистанційну форму навчання.

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter