Новини
Офіційно

Податківців Хмельниччини підозрюють у збуті даних з обмеженим доступом

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомили про підозру начальникам відділів Головного управління державної фіскальної служби та Головного управління державної податкової служби в області.

Посадовців підозрюють у несанкціонованому копіюванні інформації, яка обробляється в автоматизованій системі. Це призвело до витоку та несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом. Система ж створена та захищена відповідно до чинного законодавства (ч. 2 ст. 362 та ч. 1 ст. 361-2 КК України). 

За даними слідства, у червні 2020 року посадові особи, незалежно один від одного, збували відомості про фінансово-господарські операції, постачальників та покупців певних суб’єктів господарювання. Дані з «Єдиного реєстру податкових накладних», який відповідно до законодавства є захищеною автоматизованою системою, вони передавали «замовникам» на флеш-накопичувачах. 

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на той самий строк. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Хмельницька обласна прокуратура. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області.

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter