Новини
Здоров’я

Мешканцям Хмельниччини порадили уникати масових заходів

Ситуація із поширенням захворювання на COVID-19 на території Хмельницької області не є критичною, проте  і влада різних рівнів, і населення мають бути свідомими та відповідальними.

Про це сьогодні на підсумковому брифінгу заявив перший заступник голови ОДА Роман Примуш. За словами посадовця, щодня в області фіксують як нові лабораторно підтверджені випадки коронавірусної хвороби, так і летальні випадки, спричинені захворюванням на COVID-19.

Так, нагадаємо, вчора у Хмельницькій області смерть від хвороб, ускладнених коронавірусною інфекцією, підтвердили у п’яти осіб, а сьогодні станом на середину дня додалося ще чотири летальні випадки.

Ситуація в нашій крані не є унікальною, вона відображає ту ситуацію, яка є в усьому світі. В деяких країнах, зокрема, обмежуються масові заходи за участі понад 50 осіб. Мешканцям також не радять брати участь у заходах, де збирається понад 25 осіб, – сказав під час брифінгу Роман Примуш.

За словами посадовця зараз, в період проведення передвиборчої кампанії, в області спостерігається проведення агітаційних заходів, а також різноманітних святкувань.

Наша область масовими заходами не відзначилась, проте є поодинокі випадки ігнорування карантинних обмежень і наражання людей на небезпеку. Це, в свою чергу, відображається на захворюваності. Ми не повинні допустити у нас ситуації, подібної до тієї, яка є, зокрема в Німеччині та Ізраїлі, але тут має бути спільна відповідальність і органів влади, і органів місцевого самоврядування, і населення, – наголосив Роман Примуш.  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter