Новини
Політика

На Хмельниччині «Слуги народу» висунули близько 1600 кандидатів на місцеві вибори

Від партії у Хмельницькій області зареєстровано 64 кандидата до обласної ради, 382 до міських, 148 до районних, 492 до сільських, 494 до селищних рад.

Відсутність корупційних і медійних скандалів, кримінального минулого, фінансових заборгованостей і готовність до боротьби. Такими є вимоги до висуванців від «Слуги народу». Загалом партія на Хмельниччині висунула 1580 кандидатів у депутати різних рівнів і 53 — на посади міських голів і голів ОТГ.

За словами голови Хмельницького обласного осередку партії  «Слуга народу» Сергія Мандзія, претенденти – здебільшого нові люди в політиці, не мають корупційного минулого, але мають здобутки в певних сферах і повагу у своїх громадах.

«Наші кандидати представляють усі сфери життя — це освітяни, медики, керівники підприємств, громадські діячі, підприємці та інші. Їх усіх об’єднує бажання зробити своє місто, село, район, область кращими. Це люди, які мають певний управлінський досвід, повагу у своїх земляків, але які здебільшого не займалися політикою. Вони добре знають проблеми громади і розуміють як їх вирішити, бо також зіштовхуються з ними щодня. Переконаний, що разом ми зможемо зламати стару корупційну систему на місцях і рухатися вперед!» — підкреслив Сергій Мандзій.

Всього від партії на Хмельниччині зареєстровано 64 кандидата до обласної ради, 382 до міських, 148 до районних, 492 до сільських, 494 до селищних рад. Це складає 96% від максимальної кількості кандидатів до рад усіх рівнів області.

Загалом же партія «Слуга народу» по Україні зареєструвала 31 527 кандидатів на місцеві вибори. Це 73% від максимально можливої кількості претендентів на посади депутатів місцевих рад, міських голів та голів ОТГ.

Як зазначив голова партії Олександр Корнієнко, третина всіх кандидатів у ради й понад 20% кандидатів на посади міських голів та голів ОТГ — це молоді люди до 35 років.

Середній вік кандидатів у депутати від партії «Слуга народу»

  • 18-35 років — 29,5%
  • 36-55 років — 58,51%
  • 56 років і старші — 11,99%.

Середній вік кандидатів на посади міських голів і голів ОТГ від партії «Слуга народу»

  • 18-35 років — 21,08%
  • 36-55 років — 68,42%
  • 56 років і старші — 10,5%.

Також, за словами лідера політсили, місцеві партійні осередки провели потужну роботу із залучення жінок до участі у виборах. Відтак понад 40% кандидатів у депутати рад різних рівнів, а також понад 30% кандидатів на посади міських голів — жінки.

Гендерний розподіл кандидатів

Кандидати до рад:

  • Жінки 41,3%
  • Чоловіки 58,7%

Кандидати на посади голів міст та ОТГ

  • Жінки 30,7%
  • Чоловіки 69,3%

«Партія «Слуга народу» готова до місцевих виборів на 100%. Ми готові і в плані висування, і в плані підготовки до спостереження за процесом, і розуміння, які можуть бути загрози для нього, і як їх подолати. Вкотре наголошую всім, хто казав, що не буде «Слуга Народу» в них брати участь. Ми розраховуємо на велику кількість депутатів місцевих рад, які далі представлятимуть нашу політичну силу й проводитимуть той курс, з яким ми йдемо на місцеві вибори, з яким ми йшли в парламент», — підкреслив Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, 25 жовтня країна обиратиме депутатів сільських, селищних, міських рад громад, а також сільських, селищних і міських голів. Волевиявлення проходитиме за новим Виборчим кодексом, з урахуванням нового територіально-адміністративного поділу країни. У територіальних громадах, де понад 10 тисяч виборців, голосування проходитиме за пропорційною системою з відкритими виборчими списками. У менших громадах до органів місцевої влади обиратимуть за мажоритарною системою відносної більшості.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter