Новини
Інфраструктура

Хмельниччина готова до опалювального сезону

Підприємства комунальної теплоенергетики області мають необхідні аварійні запаси обладнання та сформовані бригади працівників.

Станом на 1 жовтня в області до початку опалювального сезону на 100 відсотків підготовлені котельні, центральні теплові пункти (ЦТП), теплові, водопровідні та каналізаційні мережі, очисні споруди, насосні станції тощо.

На підприємствах комунальної теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства є аварійний запас труб, запірної арматури, паливно-мастильних матеріалів.

До зими готові 682 котельні, 106 ЦТП, 484 км теплових мереж. Комунальні та відомчі котельні мають в запасі 3,7 тис. тонн вугілля, повідомляють у Хмельницькій ОДА.

До початку опалювального сезону в області відремонтували та замінили 47 км водопровідних та 7,8 км  каналізаційних мереж, 112 водопровідних та 116 каналізаційних насосних станцій, підготували 22 водопровідних та 30 каналізаційних очисних споруд, 303 артезіанських свердловини, 11 водозаборів.

До зими готові 4581 житлових будинків, 622 заклади освіти, 601 дитячий садочок та 757 закладів охорони здоров’я.

Відремонтоване дорожнє покриття на вулицях та дорогах комунальної власності на загальній площі 655 тис.м2 (82%), підготовлено 235 (88%) одиниць спеціалізованої прибиральної техніки та заготовлено 21 тис. тонн (68%) посипочного матеріалу та реагентів.

На підприємствах ЖКГ області сформовані бригади для оперативного реагування на аварійні ситуації, ліквідації та усунення їх наслідків. На місцях створені та працюють диспетчерські служби.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter