Новини
Кримінал

На Хмельниччині сільського депутата засудили за наркотики

У судовому засіданні мешканець Ярмолинецького району визнав себе винним та уклав угоду з прокурором про визнання винуватості.

Як зазначається у матеріалах судової справи, минулого року 46-річний житель села Ярмолинецького району, який був на той момент депутатом сільської ради, виростив на присадибній ділянці понад півтора десятка рослин конопель. Під час санкціонованого обшуку їх виявили правоохоронці. Крім того, у будинку селянина працівники поліціїзнайшли пакет і картонну коробку з канабісом і фольгу з нашаруванням чорного кольору. Воно, за висновками експертів, є екстрактом канабісу.

Під час досудового слідства між прокурором і підозрюваним було укладено угоду про визнання винуватості, та про призначення остаточного покарання – позбавлення волі та звільнення від відбування покарання на іспитовий строк.

У судовому засіданні обвинувачений визнав себе винуватим та повідомив, що добровільно уклав угоду і розуміє її наслідки.

Оскільки умови угоди про визнання винуватості відповідають вимогам Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України, не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, то є усі необхідні матеріальні і процесуальні підстави для затвердження цієї угоди та призначення узгодженого покарання, йдеться у повідомленні пресслужби Хмельницького апеляційного суду.

Остаточне покарання, яке призначив сільському обранцю Ярмолинецький районний суд, – 3 роки позбавлення волі. Рішенням суду чоловіка звільнено від відбування покарання з випробуванням на 2 іспитових роки.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter