Новини
Події

У Харкові відбулась церемонія вшанування загиблих в авіакатастрофі Ан-26

Сьогодні відбулася церемонія вшанування загиблих у авіакатастрофі, що сталася біля міста Чугуїв на Харківщині. Серед загиблих курсантів був і Костянтин Зибюк зі Старокостянтинова. У липні юнаку виповнилось лише 19 років. Про це повідомляє Офіс Президента України.

На Площі Свободи в останню путь проводжають 25 загиблих в авіакатастрофі Ан-26. У церемонії прощання з курсантами та військовими бере участь президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 25 вересня під час планового навчального польоту впав військовий літак Ан-26 203-ї навчальної авіаційної бригади. Унаслідок катастрофи з 27 осіб, що перебували на борту, загинуло 26 людей та вижила 1 особа.

Серед загиблих був Костянтин Зибюк зі Старокостянтинова. Хлопець зростав у сім’ї військового, тому вибір майбутньої професії і місця навчання уже з десятого класу перед ним не стояв. Юнак вирішив йти дорогою батька і вступати до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. У Старокостянтинові, де майже щодня у небо злітають потужні «сушки», багато випускників пов’язали своє життя саме з авіацією.

Відео з церемонії вшанування



Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter