Новини
Політика

Партії на Хмельниччині втрачають «бійців» за крок до виборів

Кандидати в депутати до Хмельницької облради з різних політсил продовжують виходити з виборчого процесу. Найбільше заяв про відмову від балотування наразі надійшло від тих, хто планував йти на вибори на Хмельниччині під крилом ВО «Батьківщина».

Нагадаємо, раніше передумали претендувати на депутатське крісло заявили Михайло Загородний («За майбутнє»), Іван Нагорний та Олександр Лисюк («Слуга народу»). Згодом заяви про вихід з виборчого процесу написали Анатолій Побережний та Марія Самохіна (ВО «Батьківщина»).

Вчора Хмельницька обласна територіальна виборча комісія своїм рішенням задовольнила заяви ще п’ятьох кандидатів, які відмовилися балотуватися на посади депутатів обласної ради.

Трьох “бійців” втратила ВО «Батьківщина»:

  • Сергій Вознюк, директор ЗАТ «Атоммонтажсервіс», член партії ВО «Батьківщина,  депутат Нетішинської міської ради. В єдиному виборчому списку кандидатів у депутати Хмельницької обласної ради від політсили був під номером 42;    
  • Сергій Микульський, перший заступник Славутського міського голови, член партії ВО «Батьківщина, депутат Хмельницької обласної ради. В єдиному виборчому списку кандидатів був під номером 43;            
  • Світлана Медведєва, секретар Славутської міської ради, член партії ВО «Батьківщина», депутат Славутської міської ради. В єдиному виборчому списку кандидатів була у першій п’ятірці, під номером 5.

На одного кандидата стало менше у політичній партії «НАШ КРАЙ»:

  • Катерина Макарук-Воропаєва, аспірантка ДВНЗ «Прикарпатський національний університет  імені  Василя Стефаника», безпартійна. В єдиному виборчому списку кандидатів від політсили була під номером 12.

Поменшало кандидатів і серед «Слуг народу»:

  • Олег Купчик, лікар-отоларинголог КДЦ КНП «Дунаєвецька ЦРЛ», безпартійний. В єдиному виборчому списку кандидатів від політсили був під номером 48.

Крім того, для когось, напевно, несподіваним, а для когось – очікуваним стало рішення вийти з виборчого процесу відомого у Хмельницькому активіста Аліма Міщука.

Про своє рішення відмовитися від балотування до Хмельницької міської ради у складі політичної партії «За майбутнє» він повідомив  у Фейсбук, супроводивши фото заяви лаконічним поясненням: «Служіть би рад пріслужіваться тошно … Вже не кандидат».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter