Новини
Бізнес

Мешканцям Хмельниччини спростили діалог з податковою

Отримати необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність без особистих візитів до працівників податкової служби мають можливість платники податків Хмельницької області.

На вебпорталі ДПС України забезпечено доступ до низки безкоштовних електронних сервісів. Впровадження інноваційних ІТ дає змогу зберегти дорогоцінний час для бізнесу та здійснити спілкування з податковою службою комфортно, повідомляє прес-служба Головного управління ДПС у Хмельницькій області.

Для подання звітності в електронному вигляді платник податків може використовувати:

1. Модернізований електронний сервіс «Електронний кабінет платника» (ЕКП), найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом.

Увійти до ЕКП теж можна на офіційному веб-порталі ДПС або за адресою. Для ознайомлення порядку користування сервісом «ЕКП» у відкритій (загальнодоступній) частині Електронного кабінету створено розділ «Допомога».

2. Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення (ПЗ) для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності». Клієнтське ПЗ безкоштовно можна завантажити з розділу «Електронна звітність» на офіційному веб-порталі ДПС за адресою. Також в цьому розділі доступна інформація щодо порядку подання електронної звітності, користування електронними сервісами, актуальних нововведень електронного документообігу.

3. За бажанням платники податків можуть користуватись будь-яким іншим програмним забезпеченням (наприклад: «МЕDoc IS», «Соната», «1С-Звіт», «iFin» тощо), яке надає можливість створювати та надсилати до органів ДПС податкову та іншу звітність засобами телекомунікаційного зв’язку.

Також платники податків мають можливість отримати інформаційно-довідкові послуги в режимі оn–line, зателефонувавши за номером 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів, з мобільних телефонів – за тарифами операторів мобільного зв’язку).

Податківці закликають користуватись послугами ДПС дистанційно, усвідомлюючи переваги такого формату спілкування. Скориставшись онлайн-сервісами вебпорталу ДПС ви маєте можливість отримати всю необхідну інформацію без особистих візитів до центрів обслуговування платників.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter