Новини
Суспільство

На Хмельниччині депутати зірвали сесію районної ради

Більше половини депутатів Старокостянтинівської райради на сесію не з’явилися. В результі зміни до бюджету не були внесені, і низку важливих для району рішень не прийняли.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала голова районної державної адміністрації Альона Пасічник. За словами посадовиці, позачергова 32 сесія була запланована на вчора, 8 жовтня. Депутати мали прийняти зміни до бюджету, проте з 34 обранців – 20 сесію проігнорували. Відтак довелося відкласти прийняття низки важливих для району фінансових питань.

Так, молодший медичний персонал Старокостянтинівської райлікарні не отримає заробітну плату, а медичний заклад залишиться без кисневої станції та засобів індивідуального захисту. На ці потреби планували виділити півтора мільйона гривень.

Не виділені 600,9 тис. грн для Старокостянтинівського Центру первинної медико-санітарної допомоги на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет, відповідно, інсуліном та десмопресином.

Управлінню соціального захисту райдержадміністрації планували виділити 3479,688 тис. грн за рахунок субвенції з державного бюджету. Ці кошти мали витратити, в тому числі, на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт.

Відділ освіти районної державної адміністрації не отримав 1402,5 тис. грн на збільшення видатків на оплату праці педагогічним працівникам.

Працівникам районного територіального центру соціального обслуговування планували виділити 150,0 тис. грн на оплату праці. Цих грошей соцпрацівники також поки що не побачать.

Районні депутати показали своє справжнє обличчя! Велика їм вдячність від імені лікарів, вчителів, дітей-сиріт та усіх жителів населених пунктів Старокостянтинівщини! Це яскравий приклад того, як вони відстоюватимуть інтереси села у новій об’єднаній громаді, якщо їх оберуть! – резюмувала свій допис Альона Пасічник.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter