Новини
Інфраструктура

На вулиці Хмельницького випустили рекордну кількість громадського транспорту

Попри те, що на маршрутах працює максимальна кількість тролейбусів, маршруток та автобусів, хмельничани не завжди мають можливість доїхати за місцем призначення вчасно. Частина містян пересіла на власний транспорт, проте ситуацію в місті це лише погіршило.

Звичайний хмельницький тролейбус у докарантинний період перевозив, в середньому, 80 пасажирів. Наразі ж їх – не більше 30. Усіх решту, кому не пощастило встигнути зайняти сидячі місця, просять «на вихід». Та сама ситуація – у маршрутних таксі та автобусах.

Перевозити лише сидячих – вимога уряду. Аби її не порушувати, у Хмельницькому запустили режим спеціальних перевезень і випустили на маршрути рекордну кількість громадського транспорту. Стільки його на вулицях не було ніколи.

Фактично сьогодні місто зробило все для того, щоб забезпечити перевезення людей. Ми пустили на 15-20 тролейбусів більше, ніж це було в аналогічний період минулого року, – коментує заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко.

Щодня із депо на вулиці міста виїздять 80 тролейбусів та 230 маршруток та автобусів. Це – максимум, але і його недостатньо. Хмельничани продовжують скаржитися, адже вранці та ввечері на зупинках їм доводиться стояти до години. Перевізники тим часом, через напівпорожні салони, рахують збитки. За порушення карантину на них склали уже 17 протоколів, а декого навіть оштрафували на 17 тисяч гривень.

Багато хмельничан пересіли на власні автівки і через це у місті утворюються затори. Це призводить до того, що громадський транспорт порушує власні графіки руху. У результаті люди, знову ж таки, не можуть нікуди доїхати, а перевізник втрачає прибутки.

У цій ситуації міська влада нічим зарадити не може. Залишається лише сподіватися, що уряд зніме обмеження на перевезення лише сидячих пасажирів.

В тролейбусах люди перебувають у масках, і це контролюють водії, кондуктори та поліція. На зупинках же накопичується по 100-150 пасажирів, які очікують транспорт без масок, і в цьому є більша небезпека, – зазначає Андрій Бондаренко.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter