Новини
Здоров’я

Славутська лікарня отримала обладнання для операцій з мінідоступом

Нова лапароскопічна стійка, яку придбали для хірургічного відділення Славутської ЦРЛ, полегшить роботу лікарів. При цьому, користуватися новим обладнанням зможуть не лише хірурги.

Стара стійка, за допомогою якої виконували хірургічні операції з мінідоступом, вичерпала свій ресурс. Тож медичний заклад невідкладно потребував нового обладнання.

Кошти на закупівлю виділили з міського бюджету. Разом з лапароскопічною стійкою у медзаклад придбали також інші інструменти для проведення операцій – хірургічних та на сечостатевій системі.

За словами завідувача хірургічного відділення Олега Харишина, нова стійка має цифрову камеру, що значно полегшить роботу хірургів. До того ж, користуватися нею зможуть і інші лікарі.

За кількістю проведених операцій з мінідоступом Славута посідає третє місце в області після Хмельницького і Кам’янця-Подільського, – повідомляє пресслужба Славутського МВК.

Ми маємо чудових фахівців, які надають допомогу не лише жителям Славутчини. До Славути на операції приїжджають із Нетішина, Хмельницького, Одеси, і навіть наші земляки, які проживають в інших країнах. Відсоток операцій, які у хірургічному відділенні проводять з допомогою лапароскопічної стійки, складає 40-50%, – прокоментував міський голова Славути Василь Сидор.

За його словами, з новим обладнанням можна буде збільшувати цей показник та покращувати якість надання медичних послуг. Тож кошти бюджету, на думку очільника міста, використані ефективно.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter