Новини
Суспільство

Суд повернув державі хлібну базу та комбінат хлібопродуктів на Хмельниччині

Верховний Суд залишив без задоволення касації приватного акціонерного товариства з Хмельницької області, що претендувало на майно загальною вартістю понад 226 мільйонів гривень.

Повідомляється, що заступник прокурора Хмельницької області, позиваючись в інтересах держави в особі Кабінету міністрів до товариства у сфері експорту зерна та виробництва борошна, вимагав визнати незаконними і скасувати рішення органів місцевого самоврядування, свідоцтва про право власності та повернути державі майнові комплекси.

У позовній заяві прокуратура наголошувала, що майнові комплекси не могли бути внесені до статутного фонду суб’єкта господарювання, оскільки включені до переліку об’єктів, що не підлягали приватизації.

Рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій позовні вимоги прокуратури були задоволені.

У свою чергу товариство оскаржило рішення до суду касаційної інстанції, намагаючись залишити майно у приватній власності.

Верховний Суд залишив рішення судів попередніх інстанцій без змін, підтвердивши право власності держави на хлібну базу за 60,4 млн грн та комбінат хлібопродуктів вартістю 166 млн гривень.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter