Новини
Події

Хмельницький готель «Центральний» протиправно носив статус тризіркового – АМКУ

У ході розгляду справи готель демонтував вивіску з трьома зірками.

Південно-західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету встановило, що на фасаді готелю «Центральний» розміщена інформація про встановлення готелю категорії «3 зірки», що не відповідає дійсності.

В зв’язку з цим АМКУ рекомендувало ТОВ «Готель «Центральний» припинити дії з ознаками недобросовісної конкуренції у вигляді поширення оманливої реклами.

За словами голови відділення Олега Федорчука, відповідно до чинного законодавства використання зірок, як знака відповідності готелю певній категорії, без підтвердження її у встановленому чинним законодавством порядку, забороняється.

На момент проведення дослідження інформація на офіційному сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства про встановлення готелю «Центральний» будь-якої категорії була відсутня.

В АМКУ підкреслюють, що товариство розміщувало на фасаді готелю позначення «3 зірки» без отримання свідоцтва про встановлення категорії готелю, що вводить споживачів в оману і надає неправомірні переваги товариству не завдяки власним досягненням, а через поширення недостовірної інформації.

Згідно діючих норм, готелям та іншим об’єктам, що надають послуги з тимчасового розміщення (проживання), категорії встановлюються органом сертифікації за результатами добровільної сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання).

Відповідно до державного стандарту, категорія готелю позначається символом «*». Готелі класифікуються за п’ятьма категоріями, найвища з яких – «*****», найнижча – «*».

Автор: Редактор

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter