Новини
Репортаж

У Хмельницькому розширили соціальний готель

У Хмельницькому завершили ремонт лівого крила соціального гуртожитку, який від 2017 року діє при міському центрі соціальної підтримки та адаптації. На кімнати тут можуть претендувати внутрішньо приміщені особи та люди, що опинилися у складних життєвих обставинах. Зазвичай це ті, хто потерпають від домашнього насильства.

У лівому крилі розташовані шість кімнат: 4 – двомісні та 2 – чотиримісні. Таким чином ліве крило гуртожитку, як і праве, розраховане на 16 осіб.

«В одній кімнаті можуть жити самотні особи – або лише жінки, або лише чоловіки. Також може бути родина: чоловік з дружиною – у двомісному номері. Або родина з двома дітьми – у чотиримісному. Особи  за угодою можуть проживати тут протягом півроку. Після чого вони теоретично мають  знайти роботу, житло та залишити заклад. Проте, звісно, якщо цього не сталося, перебування можемо і подовжити. Серед зими людей ніхто не виганятиме», – розповідає завідувачка соціальним готелем  Ніна Андрушкова.

Капітальний ремонт лівого крила, за словами директора міського центру соцпідтримки та адаптації Дмитра Старцуна, вартував понад 900 тисяч гривень. Ще за більше як 170 тисяч тут придбали меблі. Окрім того, у гуртожитку є санвузол, душові кабіни та кухня. У житлових кімнатах – стіл зі стільцями, шафи та тумбочки, на ліжках – матраци. Іншими речами мешканці забезпечують себе самостійно.

Праве крило соціального гуртожитку на вулиці Житецького, 22 почало працювати два з половиною роки тому. Наразі тутмешкають переважно переселенці з Донбасу: із Сніжного, Горлівки та Донецька. Плата за проживання з урахування витрат за комунальні послуги за січень – 559 гривень за одне ліжкомісце.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter