Новини
Політика

На Хмельниччині зафіксували незаконну агітацію в громадському транспорті

У Шепетівці спостерігач ОПОРИ виявив друковані агітаційні матеріали в автобусах громадського користування. Оскільки закон забороняє розміщення агітації в громадському транспорті, ОПОРА звернулася до поліції.

Друковані агітаційні матеріали політичної партії «За конкретні справи» спостерігач ОПОРИ виявив 18 жовтня у Шепетівці, в транспортних засобах, які рухаються за маршрутами №№1, 5, 5-А, а також на маршруті «Шепетівка-Конотоп». В автобусах розклеїли листівки й плакати кандидатки на посаду міського голови Шепетівки Світлани Павлишиної та кандидатки в депутати Шепетівської міської ради Світлани Миколюк.

Крім того, у зоні водія розмістили агітаційні газети партії із зображенням кандидата в депутати Хмельницької обласної ради, народного депутата Олександра Гереги. Пасажири могли вільно брати агітки, а на маршруті №1 водій сам пропонував ознайомитися з ними.

Коли спостерігач пояснював водієві на маршруті №1, що розміщення агітаційних матеріалів в громадському транспорті заборонене, жінка з агітаційною продукцією в руках почала погрожувати спостерігачеві розбити телефон.

Спостерігач запитав водія одного з автобусів, що рухаються за маршрутом №5-А, від кого він отримав агітки. За словами водія, друковані матеріали йому роздав директор. 

Як йдеться у повідомленні ОПОРИ, голова правління приватного акціонерного товариства «Шепетівське АТП-16807», яке займається перевезеннями на маршрутах 1, 5 та 5-А, Руслан Савчук балотується в депутати Хмельницької обласної ради та Шепетівської міської ради від партії «За конкретні справи», тож розміщення агітації в транспортному засобі, який належить, зазначеному підприємству, може мати також ознаки використання так званого корпоративного ресурсу.

За фактом розміщення агітації в громадському транспорті ОПОРА звернулася до поліції.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter