Новини
Події

За збут зброї затримано правоохоронців та працівників приватної служби охорони у Хмельницькому (ФОТО)

Злочинці спеціалізувалося на незаконній розшуковій діяльності, рейдерстві, вимаганнях, виготовленні та збуті наркотиків.

За інформацією Генеральної прокуратури, колишні та діючі співробітники правоохоронних органів, екс-бійці добровольчих батальйонів, представники кримінального середовища та працівники охоронних компаній, які входили до складу угруповання, займалися незаконною детективною діяльністю.

Діючі правоохоронці отримували санкції на прослуховування, а їхні спільники збували отриману інформацію.

Крім цього, члени угруповання займалися продажем спеціальних технічних засобів для негласного отримання інформації та трафіку з’єднань абонентів мобільного зв’язку.

Також члени банди збували вогнепальну зброю та вибухові речовини з району проведення Операції об’єднаних сил, брали участь в рейдерських захопленнях, виготовляли та збували наркотичні речовини, займалися вимаганням коштів у підприємців та незаконним заволодінням майном.

Правоохоронці провели 45 одночасних обшуків в Хмельницькому, Києві, Харкові та Житомирі за місцями функціонування охоронно-детективних компаній, місцями проживання організаторів та членів угруповання та місцями дислокації оперативно-технічних підрозділів одного з правоохоронних органів.

Вилучено спеціальні технічні засоби, в тому числі засоби анонімного зв’язку, комп’ютерну техніку та носії інформації, що використовувалися для отримання та передачі конфіденційної інформації та ведення незаконної оперативно-розшукової діяльності, а також боєприпаси і наркотичні речовини.

Наразі двом організаторам повідомлено про підозру за статтями 263, 359 та 361 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами; незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації та несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, комп’ютерних мереж), а двом активним учасникам за – ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Автор: Редактор

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter