Новини
Інфраструктура

На обході Дунаєвець відкрили рух дорогою-довгобудом

Об’їзну навколо міста, роботи на якій тривали протягом 16 років, нарешті відкрили для автомобілістів. Нові 7,72 кілометрів в обхід Дунаєвець зводили у три черги. Обійшовся новий шлях у понад 260 мільйонів гривень.

Стартувало будівництво дороги Н-03 “Житомир – Чернівці” у 2004 році. Першу чергу траси будували на ділянці Т-23-08 Гуків – Дунаївці – Могилів-Подільський. На те, аби прокласти 2,7 кілометра шляху знадобилося 4 роки та 21,5 мільйона гривень.

Наступні 1,9 кілометра почали будувати того ж року. Проте на цей, менший, відрізок дороги пішло десять років та більше коштів – 35 мільйонів. Збудували її завдяки участі Хмельницької області у митному експерименті, в рамках якого частина коштів від перевиконання плану митних зборів спрямовувался на дорожне будівництво.

І нарешті третю чергу обходу Дунаєвець завершили цього року. На 3,12 кілометра пішло 206 мільйонів.


Як зазначають у Службі автомобільних доріг Хмельницької області, нова об’їзна дозволить розвантажити рух через місто. Транзитний транспорт оминатиме центр Дунаєвець, інтенсивність руху в якому становить близько 10 тисяч автомобілів за добу.

Чим цікава нова об’їзна?

На дорозі є дві транспортні розв’язки типу «коло» із сучасним освітленням, зупинкові смуги, бар’єрне огородження. На окремих ділянках днями ще встановлювали нові дорожні знаки. Також на трасу наносять дорожню розмітку.

До слова, у коментарях під новиною про відкриття руху об’їзною, дехто з дописувачів нарікав на те, що знаки, які показують новий напрямок руху, не були встановлені. Відтак не всі водії знають про новий шлях.

Також на об’їзній облаштували майданчик та під’їзні дороги до пам’ятника жертвам фашизму, що розташований поблизу новозбудованої дороги.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter