Новини
Бізнес

Підприємства Хмельниччини перерахували до зведеного бюджету 330 мільйонів гривень

Підприємства Хмельницької області впродовж січня-вересня 2020 року перерахували до зведеного бюджету 330 мільйонів гривень податку на прибуток. До державного бюджету надійшло 277 млн гривень податку на прибуток, а місцеві бюджети отримали – 53 млн гривень.

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено ст.137 Податкового кодексу України. Податок нараховується платником самостійно за ставкою, визначеною ст.136 цього Кодексу від бази нарахування, визначеної згідно зі ст. 135 цього Кодексу. Базова (основна) ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків. Податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств є календарний квартал, півріччя, три квартали та рік. При цьому податкова декларація розраховується з наростаючим підсумком. Платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого податковим кодексом для подання податкової декларації, повідомляють у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області.

Звертаємо увагу, Державна податкова служба України у листі від 04.06.2020 р. № 8939/7/99-00-07-02-01-07 повідомила про особливості заповнення Декларації з податку на прибуток у зв’язку із набранням чинності Закону України від 16.01.2020 р. № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Зокрема, у разі виплати доходів нерезидентам у 2020 році юридичні та фізичні особи – підприємці, що обрали спрощену систему оподаткування, фізичні особи – підприємці та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, мають подати за звітний 2020 рік декларацію з додатком ПН, у якому відображають такі доходи нерезидентів та відповідні суми податку.

У головному управлінні ДПС у Хмельницькій області нагадують, що Законом України від 16.01.2020 року № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового кодексу щодо адміністрування податку на прибуток.

Читайте також: У податковій Хмельниччини пояснили, коли і кому потрібно подавати Таблицю даних

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter