Новини
Суспільство

На Хмельниччині зросте ціна на газ

Побутові споживачі від листопада платитимуть майже 9 грн.

Як повідомляє «Хмельницькгаз Збут» для споживачів ціна за блакитне паливо у листопаді становитиме 8,87 грн за 1 куб. м., що на 2,08 грн більше, ніж у попередньому місяці.

Для мешканців Шепетівки та району, що їх обслуговує «Шепетівкагаз», ціна за спожитий газ у листопаді зросте до 8,59 грн за куб. м.

Згідно з рішенням НКРЕКП, вартість доставки газу для абонентів АТ «Хмельницькгаз» з першого липня становить 1,1 гривні за один куб. м. на місяць.

Для мешканців Шепетівки та Шепетівського району, за доставку якого відповідає «Шепетівкагаз», доставка природнього газу з першого липня 2020 року складає 0,684 гривні за 1 куб. м газу.

Вартість доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта і залежить від використаного ним обсягу газу в минулому «газовому» році.

У пресслужбі ТОВ «Хмельницькгаз Збут» пояснюють, що після скасування державного регулювання цін на газ для населення, вартість блакитного палива в Україні безпосередньо залежить від котирувань на європейських енергетичних біржах (NCG, TTF), адже в балансі газу лише половину складає ресурс вітчизняного видобутку, решта – імпортується. Навесні нинішнього року ціни на газових хабах Європи впали до історичного мінімуму. Втім, з наближенням опалювального сезону блакитне паливо стрімко подорожчало. Зокрема, протягом 25 вересня – 25 жовтня котирування day-ahead на нідерландському хабі TTF зросли на 32,8%. Це традиційний тренд на європейських ринках. Проте вже після новорічних свят природний газ почне традиційно дешевшати.

Автор: Редактор

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter