Новини
Бізнес

Податківці Хмельниччини зупинили махінації з податковими накладними

Хмельницьке підприємство намагалося здійснити реєстрацію податкових накладних, вказавши у них товари, які не відповідали придбаним. Завдяки фахівцям податкової служби зупинено формування «схемного» податкового кредиту на суму 3,8 мільйона гривень.

Розбіжність виявили у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області під час  моніторингу реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування.  

Протягом операційного дня в Єдиний реєстр податкових накладних (ЄРПН) на адресу суб’єкта господарювання м. Хмельницького було зареєстровано 23 податкових накладних, в яких були вказані товарно-матеріальні цінності – одяг трикотажний та текстильний, взуття жіноче та чоловіче, кава, чай, цукерки, шоколад, мінеральна вода тощо.

Це же підприємство підготувало та направило на реєстрацію в ЄРПН для платників Львівської та Харківської областей 107 податкових накладних, в яких були вказані товари: арматура, пісок, мінеральний порошок тощо на загальну суму 22,8 мільйона гривень, в тому числі ПДВ становив 3,8 мільйона гривень, повідомляють у прес-службі ГУ ДПС у Хмельницькій області.  

Фіктивні операції були своєчасно виявлені. Того ж дня комісія ГУ ДПС у Хмельницькій області прийняла рішення включити цей суб’єкт господарювання до переліку ризикових платників податків. Це дало можливість зупинити реєстрацію податкових накладних в ЄРПН в повному обсязі. В результаті упереджено формування «схемного» податкового кредиту на суму 3,8 мільйона гривень для платників Львівської та Харківської областей.

Читайте також: Платників податків Хмельниччини просять використовувати дистанційний формат спілкування

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter