Новини
Кримінал

Жінці, яка викинула немовля на смітник, суд визначив остаточне покарання

Мешканці Хмельниччини, яка свою новонароджену дитину залишила у закинутій будівлі серед сміття, суд визначив остаточне покарання. Суди апеляційної та касаційної інстанцій залишили вирок без змін.

Надзвичайна подія сталася на початку грудня 2018 року. У місті Полонне поблизу у закинутій будівлі поблизу недіючого залізничного вокзалу частину тіла немовляти виявив місцевий житель. На те, аби знайти матір немовляти, правоохоронцям знадобився місяць.

Як з’ясувалося згодом зі слів жінки, яка вже мала двох неповнолітніх дітей (5 та 13 років), вона до цього неодноразово робила аборти. Останню ж вагітність приховувала і на обліку в лікаря не перебувала.

Як встановило слідство, 33-річна жінка самостійно народила здорову дитину вдома. Після цього не надала немовляті необхідної допомоги та не попіклувалася про збереження його життя. Це й призвело до смерті.

Аби приховати злочин, жінка подалася до Полонного, де й залишила тіло дитини у закинутій будівлі серед побутового сміття.

Те, що жінка є матір’ю знайденого немовляти, підтвердила експертиза.

У суді обвинувачення повністю довело вину жінки у вчиненні кримінального правопорушення. Вироком Полонського районного суду Хмельницької області засудженій призначено покарання – 3 роки позбавлення волі.

Судами апеляційної та касаційної інстанцій її скарги щодо пом’якшення призначеного покарання залишено без задоволення, повідомляють у прес-службі Хмельницької обласної прокуратури.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter