Новини
Здоров’я

У Хмельницькій ОДА пояснили, за що платять хворі на COVID-19

Питання купівлі лікарських препаратів хворими на коронавірус за власний кошт в області піднімається не вперше. І не вперше у Хмельницькій ОДА пояснюють – люди платять за ліки, необхідні для подолання супутніх хвороб, а не COVID-19.

Про це на сьогоднішньому брифінгу вчергове говорив, відповідаючи на питання, перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

Як зазначив посадовець, лікування захворювання на коронавірусну інфекцію у медичних закладах здійснюється за рахунок коштів НСЗУ та обласного бюджету. По кожному медичному закладу витрачання коштів в ОДА моніторять щодня. Так само, як і наявність лікарських препаратів. Їх запаси, за потреби, поповнюють.

Проте, як наголосив Роман Примуш, хворі, які мають лабораторно підтверджений COVID-19, як правило, потрапляють до лікарень також з тим або іншим захворюванням, яке є супутнім коронавірусній інфекції: серцево-судинним, цукровим діабетом або хворобою легеневої системи.

Ті, хто потребує додаткового лікування, необхідні препарати, звичайно, купують за власний кошт. Супутні захворювання потрібно лікувати паралельно, не можна лікувати лише COVID-19, – зазначив Роман Примуш.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter