Новини
Суспільство

На підтримку армії подоляни спрямували понад 380 мільйонів гривень

У Головному управлінні Державної податкової служби у Хмельницькій області повідомляють, що за 10 місяців поточного року внесок платників військового збору краю до держбюджету склав 381,1 мільйона гривень.

Це майже на 30 мільйонів гривень, або на 8,5 відсотка більше від минулорічних надходжень в аналогічному періоді. Індикативний показник склав 103,1 відсотка, тобто додатково до державного бюджету надійшло 11,5 мільйона гривень.

У податковій службі Хмельниччини зазначають, що зважаючи на виклики часу, пов’язані із загрозою поширення COVID-19, позитивна динаміка надходжень військового збору є віддзеркаленням відповідальності платників податків-роботодавців регіону, що нарощують розміри зарплат найманих працівників, з яких утримують та перераховують до бюджету військовий збір. Сплата військового збору – запорука сильної української армії та відповідно захищеності державного суверенітету нашої країни.

Нагадаємо, згідно статті 163 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування військового збору є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. Разом з тим, визначено і ряд інших об’єктів, це – орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Його платниками є юридичні та фізичні особи, які отримують доходи, та податкові агенти. Нарахований дохід оподатковується за ставкою податку 1,5 відсотка.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter