Новини
Кримінал

Мешканцю Славути, який намагався підкупити слідчого, оголосили про підозру

Чоловікові, який намагався дати хабаря правоохоронцю, повідомили про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення. За клопотанням сторони  обвинувачення йому обрали запобіжний захід – тримання від вартою. 

Як встановило слідство, бойову стрілецьку вогнепальну зброю – пістолет марки “ТТ” неправомірно придбав та без передбаченого законом дозволу зберігав удома 57-річний мешканець Славути.

Аби уникнути кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, під час слідчих дій, які проводилися в межах кримінального провадження, чоловік запропонував 500 доларів США старшому слідчому Славутського відділу поліції ГУНП Хмельниччини.

Про отриману пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво. Під час передачі частини хабаря в розмірі 3 тисяч гривень славутчанина було затримано, кошти – вилучено, повідомляє прес-служба Хмельницької обласної прокуратури.

Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, – зазначив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, а ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України –  позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter