Новини
Здоров’я

На Хмельниччині поменшає “помаранчевих” зон

П’ять районів Хмельницької області залишаються у “помаранчевій”, решта 15 та всі міста обласного підпорядкування, включно з обласним центром, будуть у “червоній” зоні епідемічної небезпеки.

Рішення про нове епідемічне зонування прийняла сьогодні на позачерговому засіданні Державна комісія з питань ТЕБ і НС.

“Помаранчевими” залишилися Деражнянський, Ізяславський, Старокостянтинівський, Шепетівський та Чемеровецький райони. При цьому Старокостянтинів та Шепетівка – у “червоній” зоні.

Також червоними будуть Хмельницький, Славута, Кам’янець-Подільський та Нетішин.

Нове епідемічне зонування вступить у силу з початком доби 9 листопада і триватиме 14 днів.

Нагадаємо, днями у Шепетівці просили послабити карантинні обмеження в частині регулярних пасажирських перевезень в межах міста. Оскільки на рівні обласної комісії ТЕБ і НС такі рішення не приймаються, отримають чи ні послаблення карантину шепетівчани, стане відомо після оприлюднення рішення Державної комісії.

Тим часом міністр охорони здоров’я Максим Степанов спростував поширену деякими ЗМІ інформацію щодо нібито запровадження в Україні так званих “чорних” зон епідемічної небезпеки, які передбачають повний локдаун у державі.

«Ми не розглядаємо введення ніяких «чорних зон». Проте, враховуючи збільшення кількості хворих на COVID-19 майже щодня, ми говоримо саме про посилення карантинних обмежень», — роз’яснив очільник МОЗ.

Він також додав, що подальші карантинні обмеження вводитимуться з урахуванням балансу між функціонуванням економіки та збереженням здоров‘я людей.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter