Новини
Суспільство

У Славуті зупинили весь громадський транспорт

Через збільшення хворих на COVID-19 у місті не їздитимуть автобуси, а на станції “Славута-1” у потяги не братимуть пасажирів.

Від сьогодні, 9 листопада, у місті призупинили регулярні та нерегулярні пасажирські автобусні перевезення включно з перевезеннями дітей. Про це повідомили у виконавчому комітеті міської ради. Нагадаємо, раніше у місті виділили автобуси, які підвозили школярів із віддалених районів до освітніх закладів.

Мінімум протягом тижня Славута, разом з іншими містами обласного підпорядкування, перебуватиме у “червоній ” зоні епідемічної небезпеки. Проте, на відміну від інших населених пунктів, карантинні обмеження тут – одні з найжорсткіших. При цьому освітній процес у школах міста не зупинили. Зупинка транспорту викликала чимало запитань та нарікань з боку славутчан. Люди не розуміють, яким чином діти мають діставатися до шкіл, та чим нетривала поїздка в автобусі, в якому перебувають виключно діти, небезпечніша від перебування у школі, де учні проводять значно більше часу у великих колективах.

У виконкомі пояснюють, що рішення про зупинку пасажирських перевезень приймала Державна комісія з ТЕБ і НС. І місцева влада не може ні скасувати це рішення, ні відмовитися його виконувати.

Також Славута – єдине місто в Хмельницькій області, де заборонена посадка пасажирів у потяги та продаж квитків на залізничній станції. У решті міст області, в тому числі, у Шепетівці, попри “червону” зону такого обмеження немає.

У Шепетівці можна придбати квитки та їхати такими потягами:

  • №88/87 Ковель-Новоолексіївка;
  • №98/97 Ковель-Київ;
  • №43/44 Івано-Франківськ-Київ;
  • №45/46 Ужгород-Лисичанськ;
  • №91/92 Львів-Київ;
  • №217/218 Київ-Рахів.

Нагадаємо, за інформацією Хмельницької ОДА станом на вечір 8 листопада у Славуті від початку епідемії на COVID-19 захворіли 977 осіб. Активних хворих у місті наразі 710. Одужали – 261. Зафіксовано 6 летальних випадків.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter