Новини
Події

Поліція Хмельниччини поставила крапку у статистиці виборчих порушень

У Головному управлінні Нацполіції у Хмельницькій області порушення під час виборів, зокрема, і в період підрахунку голосів, проаналізували під час онлайн-брифінгу. Таким чином поліція «поставила крапку» у статистиці.

Під час виборів на території області діяло 1527 ДВК та 64 ТВК. Протягом усього виборчого процесу (від  завезення виборчих бюлетенів і до здачі протоколів) їх охороняли працівники поліції. Всього за цей час було зареєстровано 292 повідомлення, пов’язані з виборчим процесом, 105 з яких – у день голосування.

За результатами розгляду за 18 фактами розпочаті кримінальні провадження, по 182 фактах проведені перевірки, по 5 фактах звернення приєднані до матеріалів попередньої перевірки, по 25 фактах триває перевірка, і по 41 факту складено адміністративні протоколи  про правопорушення, яких в день голосування було 9, – розповів під час брифінгу начальник ГУНП у Хмельницькій області Руслан Герасимчук.

Адміністративні протоколи, здебільшого, стосувалися порушень щодо передвиборчої агітації. Також фіксували демонстрацію заповнення бюлетеня на виборчій дільниці, було кілька випадків знищення бюлетенів та присутності на робочих місцях нетверезих голів ТВК та їх заступників. А от кримінальних правопорушень фіксували небагато.

За час проведення передвиборчої кампанії з 5 вересня і по 9 листопада маємо 18 зареєстрованих кримінальних проваджень за фактом вчинення кримінальних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом. Переважна більшість з них була зареєстрована після дня голосування. Станом на 25 жовтня мали лише 4 кримінальних провадження, одне з яких було зареєстроване в день виборів, – прокоментував Руслан Герасимчук.  

Разом з тим місцеві вибори на Хмельниччині ще остаточно не завершилися. 15 листопада в Кам’янці-Подільському у другому турі обиратимуть міського голову. Тож поліція активно готується продовжити нести службу під час додаткового волевиявлення виборців.

На завершення брифінгу головний полісмен області наголосив на посиленні відповідальності за вчинені у ході виборчого процесу правопорушення. Та, у свою чергу пообіцяв: підлеглі оперативно  реагуватимуть на звернення, аби волевиявлення минуло прозоро та чесно.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter