Новини
Політика

Ще чотири громади Хмельниччини мають нових очільників

У ЦВК продовжують поступово заповнювати прогалини в результатах місцевих виборів у Хмельницькій області. Із 60 громад у 49 нові очільники вже офіційно названі. І якщо сільські та селищні голови громад уже майже на 100% відомі, то із 13 керівників міст інформація є лише щодо 7. Ще одного мають переобрати вже цієї неділі.

Красилівську міську громаду продовжить очолювати Ніла Островська. Вона перемогла суперників зі значним відривом. За діючу очільницю громади свої голоси віддали 3836 красилівчан, що становить 47,94%.

Попередньо названий, проте не підтверджений офіційно голова Деражнянської громади. Діючий міський голова Андрій Ковпак має всі шанси стати абсолютним лідером за кількістю отриманих на виборах голосів. Зі своїми 86,94% (кількість голосів наразі невідома) він на 0,11% обігнав міського голову Хмельницького Олександра Симчишина, який має (також попередньо, без підтвердження ЦВК) 86,83%.

Крім двох названих, досі відсутня інформація на сайті ЦВК щодо міських голів таких громад: Волочиської, Ізяславської та Полонської. У Кам’янці-Подільському із міським головою визначатимуться у неділю, 15 листопада.

У Шепетівському районі Білогірську громаду очолить також діючий селищний голова Василь Мельник. Щодо того, як розподілилися голоси виборців, інформація також відсутня – через відсутність протоколу. Без очільника у цьому районі залишається одна громада – Понінківська.

Із 25 сільських громад офіційні результати вже мають 23. Жванецьку громаду очолить її діюча голова Тетяна Криворучко, якій свої голоси віддали 1230 виборців (34,29%). Не міняти свого очільника вирішили і в Китайогородській громаді, знову проголосувавши за Юрія Безродного та віддавши йому 1301 голос (72,93%).

У Кам’янець-Подільському районі таким чином всі громади вже – з новими керівниками. У Хмельницькому районі ще не названий переможець у Миролюбненській громаді. У Шепетівському районі досі без голови – Улашанівська громада.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter