Новини
Інфраструктура

На автошляху Хмельниччини встановлюють систему для зважування вантажівок

Перший об’єкт зважування в русі (WiM) почали монтувати на трасі Н-03 поблизу Дунаєвець. Загалом цього року на об’єктах Великого будівництва по всій країні планується встановити два десятки таких майданчиків, з них 6 – у Хмельницькій області.

За рухом транспорту система WiM спостерігатиме в цілодобовому режимі. Об’їхати її не вдасться. Кожне порушення, яке потрапить у «поле зору» системи, фіксуватиметься. В тому числі, розпізнаватимуться номерні знаки автівок та всі їхні параметри.

Отож перший зважувальний майданчик вчора, 10 листопада, почали монтувати на 246 кілометрі траси Н-03 Житомир – Чернівці, неподалік Дунаєвець. Ще один заплановано встановити на 277-278 кілометрі відремонтованої ділянки автошляху М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, поблизу села Порохня, що у Війтовецькій громаді.

З’являться системи WiM і ще на трьох автошляхах області:

  • неподалік Давидковецького перехрестя (траса М-12, 277 – 278 км);
  • неподалік Грицівського перехрестя (траса Н-25, 274 –275 км);
  • біля села Сутківці (траса Н-03, 209 – 210 км).

Встановлювати системи моніторингу на цих ділянках будуть після проведення тендеру, повідомляють у Службі автомобільних доріг Хмельницької області.

Довідка: Weigh-in-Motion (WіM) – розумна система збору інформації про рух автошляхами транспортних засобів. Гарантує точні вимірювання з мінімальною похибкою, збір необхідних даних про автомобіль без впливу людського фактору. Очікується, що з допомогою WіM вдасться отримати ефективний і надійний інструмент прямого стягнення штрафів за перевищення габаритно-вагових норм.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter