Новини
Події

Поблизу Хмельницького підприємці перекрили міжнародну трасу (ФОТО, ВІДЕО)

В середині дня сьогодні, 7 листопада, на Давидковецькому перехресті, що неподалік Хмельницького, відбулося попереджувальне короткострокове перекриття руху на трасі міжнародного значення. На акцію протесту вийшли підприємці, які мають до влади низку вимог.

Попередньо протестна акція проходила у столиці. ФОПи усієї країни мітингували спочатку біля Офісу президента, а потім – біля Верховної Ради. Вимагали підприємці скасувати впровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО), які з 1 січня 2021 року мають з’явитись у кожній торговій точці. Бізнесмени переконані: якщо цього не зробити, з 1 січня 2021 року бізнес почне знову ховатися в тінь або закриватися.

У вайбер-групі SaveФОП – Хмельницький на запитання, чи працює хмельницький речовий ринок, хтось із підприємців сумно пожартував: “Працює до 1.01.2021”.

З акції протесту у Києві бізнесмени-хмельничани повернулися розчаровані. Депутати та голова ВРУ пообіцяли вирішити їхнє питання. Люди їм повірили. І дарма.

Перед голосуванням частина депутатів, декілька десятків, вийшли з сесійної зали і не взяли участі у голосуванні. І рішення не набрало необхідної кількості голосів, – прокоментувала підприємиця з Хмельницького Лариса Конончук одному з місцевих телеканалів.

Проте розчарування не позбавило підприємців рішучості добитися від влади, аби вона їх почула. Наступного тижня по всій території України обіцяють провести низку акцій – попереджувальних короткострокових перекриттів міжнародних трас.

Почали акції протесту у Хмельницькому. На Давидковецькому перехресті сьогодні в середині дня група підприємців влаштувала ходу пішохідним переходом.

Вимоги підприємців, озвучені одним з організаторів акцій:

  • ніякого вибіркового закриття бізнесу на карантин;
  • прийняття законопроектів 3853-1(2), 3993,
  • скасування зобов’язання фіскалізації для всіх ФОП.

Як зазначають учасники акції, на перехресті зібралося близько сотні активістів – якраз стільки, скільки потрібно, аби не створювати аварійних ситуацій, але при цьому зробити акцію помітною.

Щоправда, внаслідок акції на міжнародній трасі в обидвох напрямках руху утворилися чималі затори. Проте щодесять хвилин трасу ненадовго звільняли, аби пропустити трохи транспорту.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter