Новини
Суспільство

Аудитори Хмельниччини забезпечили відшкодування фінансових та матеріальних втрат на 5 мільйонів

В результаті ревізій, проведених аудиторами, вдалося повернути десяту частину виявлених фінансових втрат. До понад трьох десятків підприємств Хмельниччини застосували фінансові санкції. На 21 особу склали протоколи про адміністративні порушення.

Впродовж 10 місяців 2020 року за результатами проведених ревізій працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області виявили втрат матеріальних та фінансових ресурсів на суму майже 50 млн гривень.

Завдяки вжитим заходам вдалося відшкодувати 10 частину втрат – на суму 5,1 млн грн, у тому числі виявлених втрат матеріальних та фінансових ресурсів під час контрольних заходів, проведених у попередніх роках.

Окрім того, виявлено факти неефективних управлінських дій та ризикових операцій. Вони призвели (або можуть призвести) до упущених вигод (не отриманих доходів) та непродуктивних (зайвих) витрат на суму понад 30 мільйонів гривень.

Пропозиції, надані Управлінням, за результатами проведених державних фінансових аудитів, дозволили зекономити майже 15 мільйонів гривень.

До установ та організацій, в яких виявлено порушення, застосовано 32 фінансові санкції (зупинення операцій з бюджетними коштами та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства), повідомляють у Державній аудиторській службі України.

За порушення законодавства на 21 посадову особу складено протоколів про адміністративні правопорушення.

За переданими Управлінням матеріалами контрольних заходів правоохоронними органами розпочато 12 досудових розслідувань, а також вручено 10 повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter