Новини
Кримінал

Мешканець Хмельниччини “порибалив” на 11 тисяч штрафу

Виловивши понад сотню рибин забороненим знаряддям лову, чоловік попався інспекторам Хмельницького рибоохоронного патруля, а згодом постав перед судом.

Правопорушення мешканець Хмельниччини вчинив у травні цього року. Озброївшись сітками, які були заборонені для рибальства, чоловік на річці Південний Буг у селі Требухівці Летичівського району виловив 112 рибин: 20 сазанів, одного судака, 76 сріблястих карасів, 10 окунів, 2 лящі та 3 плітки.

Державні інспектори, які застали чоловіка “на гарячому”, нарахували збитків, завданих рибному господарству, на суму 8 687 гривень, повідомляє Хмельницький рибоохоронний патруль.

У Старосинявському районному суді Хмельницької області рибалку визнали винним у незаконному зайняті рибним промислом за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України та оштрафували на 2 550 гривень. Крім того, зобов’язали сплатити завдані та обраховані інспекторами збитки. Всього полювання на рибу обійшлося чоловіку в 11 237 гривень.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області нагадують про телефонну «гарячу лінію» (068) 384-98-10, куди можна повідомити про порушення правил рибальства та придбання чи збуту риби.

Всього від початку року порушники відшкодували збитки, завдані рибному господарству України, на загальну суму 48 330 гривень.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter