Новини
Суспільство

Як працюватимуть ринки Хмельниччини у вихідні

Продовольчі ринки в області працюватимуть точно, а от питання щодо роботи ринків речових все ще вирішують. Влада на місцях жодних рішень, які би визначали порядок роботи цих об’єктів торгівлі, приймати не може.

Через запровадження «карантину вихідного дня» одне з питань, яке найбільше турбує мешканців області, особливо, підприємців, – в якому форматі працюватимуть ринки та чи працюватимуть вони взагалі.

Оскільки у постанові Кабінету Міністрів ринки як об’єкт торгівлі окремо не виділені, навколо питання їхньої роботи декілька днів тривають дискусії. Так, ринки продовольчої групи працюватимуть точно, оскільки постановою КМУ дозвіл на роботу під час карантину вихідного дня отримали, зокрема, магазини, в яких щонайменше 60% площі відведено для торгівлі продуктами. Відповідно, ринки, які продають лише товари продовольчої групи, обмежень на роботу не мають.

Що стосується ринків непродовольчої групи, то рішення щодо їх роботи будуть приймати керівники під особисту відповідальність. Про це у коментарі сайту Є розповіла начальниця міського управління торгівлі Руслана Сідлецька.

Виконавчий директор ГО «Асоціація хмельницьких ринків» Олександр Сніховський у коментарі виданню зазначив: усі ринки обласного центру у вихідні працюватимуть.

«Це спільна позиція підприємців, нашої асоціації та міської влади. Крім того, у недолугій постанові Кабміну нічого не сказано про ринки. Тому вони будуть працювати», – прокоментував Олександр Сніховський.

На сьогоднішньому брифінгу голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет також підтвердив: продовольчих ринків обмеження “карантину вихідного дня” не стосуються. А от щодо роботи непродовольчих ринків, зокрема, хмельницького речового, то, за словами очільника області, працюватимуть вони чи ні, можна буде побачити у вихідні.

Ми зараз пропрацьовуємо це питання з підприємцями. Якщо брати до уваги, що це тільки речова група, то, з одного боку, ніби, не можуть. З іншої сторони, там є свої нюанси, – зазначив Дмитро Габінет.   

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter