Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому ліквідують управління ЖКГ

Новий департамент, створений замість управління житлово-комунального господарства, об’єднає існуючі 19 комунальних підприємств Хмельницької міської ради. У владі сподіваються: нова структура ефективніше керуватиме сферами житлово-комунального господарства і комунального майна громади міста.

Реформувати низку структурних підрозділів та створити новий департамент, який замінить нинішнє управління ЖКГ, має Хмельницька міська рада нового складу. Відповідний проект рішення опублікований на сайті ХМР.

Новостворений департамент інфраструктури координуватиме роботу комунальних підприємств міської ради: водоканалу, теплокомуненерго, спецкомунтрансу, ритуальної служби, тепломережі, управляючих муніципальних компаній тощо. Також до складу департаменту увійдуть управління житлової політики та майна і управління комунальної інфраструктури.

Департамент інфраструктури у Хмельницькому створюють, аби підвищити ефективність управління сферами ЖКГ та комунального майна громади.

Наразі великі комунальні підприємства, які забезпечують життєдіяльність інфраструктури міста, підпорядковані заступнику міського, а не управлінню ЖКГ. Це призводить до розбалансування системи та браку комунікації, – зазначив у коментарі сайту Є начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter