Новини
Політика

Хмельницька громада все ще чекає від ЦВК офіційного призначення голови

Із 60 громад області 58 вже мають офіційні результати виборів міських голів, оприлюднені на сайті Центральної виборчої комісії. У Кам’янці-Подільському завтра відбудуться повторні вибори міських голів. Селищні та сільські громади – всі з новопризначеними керівниками.

Попри те, що у Хмельницькому результати виборів, фактично, були відомі уже наступного дня, 26 жовтня, попри те, що Олександра Симчишина вже двічі чи тричі вітали з переобранням на другий термін – назвати діючого мера офіційним міським головою в обласному центрі все ще не можуть. Станом на 12.00 суботи, 14 листопада, на сайті ЦВК рядок навпроти Хмельницької міської громади все ще порожній.

Названі нарешті офіційно очільники ще трьох міських громад області.

Волочиську громаду (Хмельницький район) очолить діючий міський голова Костянтин Черниченко, який переміг зі значним відривом від своїх суперників – 8333 (76,95%) голосів.

Із невеликою перевагою (у 4,4%) фінішував у виборчих перегонах в Ізяславській громаді (Шепетівський район) Сергій Шлегель. Набравши 2030 (23,74%) голосів, він змінить крісло голови Ізяславської районної ради на крісло очільника міста.

І у Полонській громаді (Шепетівський район) перемогу на виборах отримав діючий міський голова Франц Скримський із результатом 4888 (52,16%) голосів. Відрив від найближчого конкурента – 39,12%.

Отож, крім Кам’янця та Хмельницького, всі міські громади мають своїх нових та нових-старих голів.

Нарешті є офіційна інформація і про всіх голів селищних громад Хмельниччини.

У Наркевицькій громаді (Хмельницький район) вибори виграла діюча очільниця селища Любов Гула. Судячи з протоколу, вона єдина боролася за голоси виборців, тож її результат у підсумку – 2180 голосів, що становить 94,5%.

Понінківську громаду (Шепетівський район) очолить секретар селищної ради Геннадій Гончаренко. Йому свої голоси віддали 619 (30,3%) виборців.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter