Новини
Кримінал

На Хмельниччині викрили посадовців, які привласнили понад 2 мільйони гривень

Схему заволодіння бюджетними коштами виявили податківці під час аналітичного дослідження. Посадовці товариства з обмеженою відповідальністю через рахунки приватних підприємців на ремонті дороги привласнили 2,2 мільйони гривень.

Протягом 2019-2020 років, беручи участь у державних закупівлях, де замовником ремонту дорожнього покриття виступало ряд комунальних підприємств, товариство, згідно з договорами щодо виконання будівельно-ремонтних робіт, отримало на розрахунковий рахунок бюджетні кошти в загальній сумі близько 20 мільйонів гривень.

У подальшому, як встановили податківці, досліджуючи фінансово-господарську діяльність ТОВ, його посадові особи, на маючи на те жодних правових підстав, перераховували бюджетні кошти на розрахункові рахунки приватних підприємців за товари, роботи (послуги), які фактично не поставлялись на адресу суб’єкта господарської діяльності.

Такі дії призвели до завищення загальної вартості виконаних будівельних робіт та, у підсумку, до того, що несумлінні посадовці заволоділи бюджетними коштами у загальній сумі 2,2 мільйона гривень., повідомляють у пресслужбі ГУ ДПС у Хмельницькій області.

Передані правоохоронцям матеріали справи стали стали підставою для внесення відомостей до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст.191 ч.3 КК України.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter