Новини
Політика

У Хмельницькому оскаржують результати виборів до обласної та районної рад

До Хмельницького окружного адміністративного суду подали два позови щодо розбіжностей у протоколах та можливих фальсифікацій результатів виборів. Якщо у суді ці факти підтвердяться, склад, зокрема, Хмельницької районної ради може змінитися.

Першим подав позов до суду кандидат до обласної ради від ВО “Батьківщина” Вячеслав Антонюк, який помітив розбіжності у результатах виборів дільничної виборчої комісії з даними в протоколах, які подали до ТВК.

Судове засідання відбулося, проте почути пояснення від представників ТВК на ньому не вдалося – вони до суду не з’явилися. Попри це Хмельницький окружний адміністративний суд визнав недійсними результати виборів до обласної ради у Хмельницькій ОТГ (виборчий округ №6), повідомляє news.km.ua.

Після засідання суду кандидат записав короткий відеролик, в якому, зокрема, зазначив:

Будучи депутатом п’ять років, не думав, що в Хмельницькому може бути таке, що дві людини підписують протокол і повністю змінюють результат виборів на дільниці, на яку приходить тисяча чоловік. З такими фактами не міг погодитись, і суд це підтвердив. Цим все не закінчиться, робота буде продовжуватись і ми доведемо справу до кінця.

Ще один позов до окружного адміністративного суду подала політична партія «Команда Симчишина». Підстава – недостовірні результати виборів до Хмельницької районної ради.

За словами представників політсили, на першому виборчому окрузі (Красилів, Антоніни, Заслучне, Щиборівка, Теофіполь) «Опозиційній платформі – За життя» було дописано 150 голосів. Відтак замість 1269 голосів, згідно з протоколами дільничних виборчих комісій, вказали 1419. Ще 100 голосів тій самій політичній партії дописали на п’ятому виборчому окрузі (Деражня, Вовковинці, Зіньків, Віньківці, Летичів), повідомляє XM-ІНСАЙД з посиланням на представника «Команди Симчишина» Анатолія Панчука. Він, нагадаємо, за результатами виборів був обраний до нового складу Хмельницької обласної ради.

За словами депутата, порушення виборчого законодавства призвело до того, що «Опозиційна платформа – За життя» набрала 5,01% загальних голосів, подолавши таким чином прохідний бар’єр та потрапивши у районну раду.

«Проте, згідно з результатами, які зафіксовані в протоколах ДВК, ОПЗЖ не проходить до Хмельницької районної ради», – зазначив Анатолій Панчук.

Представники політсили в адміністративному суді вимагатимуть скасувати постанову встановлення результатів виборів депутатів Хмельницької районної ради. Та зобов’язати Хмельницьку районну ТВК провести повторний перерахунок підсумків голосів і встановити достовірні результати волевиявлення громадян.

Читайте також: У Кам’янці-Подільському попередньо визначилися із новим міським головою

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter