Новини
Суспільство

Хмельницькі волонтерки сплели пів тисячі маскувальних сіток для військових

Готові сітки, яких досі потребують у зоні бойових дій, хмельничанки-волонтерки передають у підрозділи Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових та Сухопутних військ.

Мінімум одну-дві маскувальні сітки на тиждень упродовж шести років плетуть 10 волонтерок із Хмельницького для підрозділів ЗСУ, що виконують завдання в Донецькій і Луганській областях. За словами координатора волонтерської організації «Маскути» Ірини Ковалевської, щодня подолянки збираються після роботи та 3-4 години працюють, аби у військових завжди був маскувальний матеріал і вони були прикриті від ворога.

Загалом за понад шість років війни сплели й передали хлопцям 500 маскувальних сіток і «кікімор». Нещодавно сплели на замовлення сітку на понад 100 квадратних метрів з матеріалу, що не горить. А найбільша наша масксітка мала площу 217 метрів, — розповідає волонтерка.

Готову продукцію подолянки передають у підрозділи Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових та Сухопутних військ. Потреба у маскувальних засобах для військових досі актуальна, навіть попри забезпечення Міністерством оборони воїнів такими речами. Адже це розхідний матеріал, який може згоріти, забруднитися чи зігнити, повідомляє АрміяInform.

Маскувальні сітки хмельничанки плетуть з відходів виробництва, де шиють камуфляжі. А приміщення, в якому щодня працюють представниці організації «Маскути», люб’язно надала інша волонтерська організація — «Інформаційно-консультативний центр для родин учасників АТО».

Найближчим часом плануємо передати на Схід нову партію маскувальних засобів. Серед них будуть і зимові варіанти. Оскільки за прогнозом уже незабаром має випасти сніг і камуфльовані кольори слід замінити на білі, — наголошує Ірина Ковалевська.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter