Новини
Суспільство

У Хмельницькому пішов з життя педагог музичного коледжу

У Хмельницькому музичному училищі (згодом – коледжі) Володимир Боруцький пропрацював понад пів століття. Виховав багатьох музикантів, які працюють як в Україні, так і за кордоном.

Про важку втрату повідомили у музичному закладі.

Колектив Хмельницького музичного коледжу ім. В.І. Заремби сумує з приводу смерті музиканта, педагога, диригента Володимира Семеновича Боруцького та висловлює глибокі співчуття рідним та близьким митця, – йдеться у повідомленні.

Пішов з життя педагог та музикант сьогодні, 17 листопада.

Довідка: Володимир Семенович Боруцький народився 1938 року у селі Глибока Долина Млинівського району Рівненської області). У 1964 році закінчив навчання у Луцькому державному музичному училищі. З 1965 по 1972 р. навчався у Львівській державній консерваторії ім. М. Лисенка по класу «Валторни».

В Хмельницькому музичному училищі (згодом – коледжі) працював з 1954 по 2008 рік. Викладав фахові дисципліни по класу «Ударні інструменти» та “Валторна”. Був художнім керівником та диригентом студентського духового оркестру.

Володимир Боруцький виховав багатьох музикантів, які працюють в межах України та за кордоном. Здійснив вагомий особистий внесок в розвиток музичної культури Хмельниччини на посаді головного диригента Хмельницького муніципального духового оркестру. Брав активну участь в громадському житті міста та області.

Нагадаємо, минулого тижня у Хмельницькому попрощалися з двома лікарями – хірургом Сергієм Ковтуном та лікарем-терапевтом Василем Заставським. Понесла втрати і мистецька спільнота Хмельницького – на 93 році пішов з життя заслужений художник України Михайло Андрійчук.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter