Новини
Суспільство

З вулиць Хмельницького прибрали квіти

Навіть взимку роботи у теплиці, що в мікрорайоні Дубове обласного центру, роботи озеленювачам вистачає. До нового сезону необхідно виростити саджанці, розрахувати кошторис та придумати нові квіткові композиції.  

У теплиці комунального підприємства із зеленого будівництва та благоустрою міста – сотні вазонів. Однорічні, які з весни до осені прикрашали парки і сквери міста, уже прибрали з вулиць. Купували їх у Львові. З міського бюджету цього року на придбання розсади та озеленення виділили майже 600 тисяч гривень.

Попри закінчення сезону у теплиці роботи вистачає. У грудні почнуть роботи з черенкування рослин, аби на весну мати саджанці для нового оздоблення клумб. Крім того, рослини потрібно буде поливати, доглядати, підгодовувати.

Щороку колектив підприємства висаджує понад 230 тисяч квітів. Зараз у теплиці площею 300 квадратних метрів ще є місце для розсади. До травня, розповідають озеленювачки, усе тут заповниться горщиками. А взимку, аби квіти виросли, у приміщенні має бути відповідний мікроклімат.  

Наразі озеленювачі готуються до весни – складають кошторис та вигадують нові візерунки, які прикрасять вулиці, парки та сквери міста.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Читайте також: На Хмельниччині з’явиться ще одна лавандова плантація

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter